Τα αβοκάντο αποτελούνται από πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία

που αποτελούνται από πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία
από τον Lindsay Chimileski

(NaturalNews) Τα αβοκάντο φημίζονται για τα υγιή λίπη τους καθώς και τη νόστιμη γεύση, ωστόσο πολλοί άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν ότι έχουν πολλά φαρμακευτικά οφέλη. Όχι μόνο έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλη την ιατρική των ανθρώπων, ωστόσο είναι επίσης ερευνάται επί του παρόντος για να ξεκλειδώσουν ακόμη και πολύ περισσότερα μυστικά.

Τι λέει η ιατρική των ανθρώπων:

Τα αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία ορισμένων δερματολογικών καταστάσεων. Στην ιατρική των ανθρώπων, το ακατέργαστο πουρέ αβοκάντο έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ψωρίασης, της δερματίτιδας, καθώς και του έκζεμα. Τα έλαια αβοκάντο έχουν χρησιμοποιηθεί τοπικά για τη θεραπεία τραυμάτων, λοιμώξεις καθώς και για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Έχουν μια μαλάκυνση καθώς και καταπραϋντική φύση, καθώς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν τις μάσκες. Έχουν υψηλό ρυθμό απορρόφησης στο δέρμα. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην οδήγηση άλλων συστατικών στο δέρμα επίσης.

Τα αβοκάντο μπορούν επίσης να βοηθήσουν με συστηματικές δυσαρμονίες. Οι σπόροι, τα φύλλα καθώς και ο φλοιός έχουν χρησιμοποιηθεί για δυσεντερία καθώς και για διάρροια. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν σε αναπαραγωγικά ζητήματα, να διεγείρουν την εμμηνορροϊκή ροή καθώς και να ανακουφίσουν το PMS. Επιπλέον, είναι αφροδισιακό!

Τι λέει η επιστήμη:

Χοληστερόλη: Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα στα αβοκάντο μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική χοληστερόλη. Η συνολική χοληστερόλη συνδυάζει HDL (λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας) καθώς και LDL (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας). Το HDL θεωρείται για “καλή” χοληστερόλη, καθώς και ενισχύεται από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως αυτά που ανακαλύφθηκαν στα αβοκάντο. Σε μια ερευνητική μελέτη από το Μεξικό, η πρόσληψη αβοκάντο συνδέθηκε με σημαντική μείωση της συνολικής χοληστερόλης ορού (17%), της LDL-χοληστερόλης (22%) καθώς και των τριγλυκεριδίων (22%) καθώς και με την ώθηση του HDL- χοληστερόλη (11%). Αυτή η ερευνητική μελέτη αποτελεί παράδειγμα του τέλειου αποτελέσματος στη διαχείριση της υψηλής χοληστερόλης. Όχι μόνο η συνολική χοληστερόλη, η LDL καθώς και τα τριγλυκερίδια κατέβηκαν, ωστόσο ο “καλός” HDL ανέβηκε επίσης.

Πολυάριθμα συστατικά μάχης του καρκίνου: τα αβοκάντο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, λουτεΐνη, καροτενοειδή (exanthin, άλφα-καροτένιο, καθώς και β-καροτένιο), καθώς και βιταμίνη Ε (tocopherols). Μια ερευνητική μελέτη in vitro του 2005 έδειξε εκχυλίσματα αβοκάντο που αποτελούνται από αυτά τα καροτενοειδή καθώς και οι τοκοφερόλες αναστέλλουν την ανάπτυξη τόσο των εξαρτώμενων από ανδρογόνων (LNCAP) όσο και των ανεξάρτητων ανδρογόνων (PC-3) κυτταρικών κυτταρικών κυτταρικών σειρών καρκίνου του προστάτη. Αυτό δείχνει ότι ενδέχεται να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Τα αβοκάντο είναι επίσης μια πλούσια πηγή βήτα-σιθοστερόλης, η οποία πιστεύεται ότι έχει μείωση τόσο της χοληστερόλης όσο και των αντικαρκινικών επιδράσεων.

Θεραπεία οστεοαρθρίτιδας: Τα αβοκάντο έχουν μη αποστολές, τα οποία επίσης ανακαλύπτονται σε σόγια. In vitro, αυτά τα μη αποσυμφορητικά μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις κυτοκίνες, τις προσταγλανδίνες καθώς και άλλους φλεγμονώδεις μεσολαβητές. Η φλεγμονή είναι η δράση του σώματος σε έναν κίνδυνο καθώς και είναι ένα μεγάλο πράγμα όταν χρειάζεται, ωστόσο οι υπερευαισθησίες καθώς και η χρόνια φλεγμονή μπορούν να προκαλέσουν εξουθενωτικές συνθήκες όπως η αρθρίτιδα. Σταματώντας την απόκριση φλεγμονής, μπορεί να ενισχύσει αυτά τα συμπτώματα.

Την επόμενη φορά που χτυπάτε κάτω από το Guacamole, έχετε μια επιπλέον σέσουλα!

Πηγές:
Lopez Ledesma R, et al, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (αβοκάντο) Πλούσιο σχέδιο διατροφής για μέτρια υπερχοληστερολαιμία. Arch Med Res. 1996 Χειμώνας, 27 (4): 519-23.
Lu QY, Arteaga JR, Zhang Q, Huerta S, Go VL, Heber D. Αναστολή της ανάπτυξης των κυττάρων του καρκίνου του προστάτη με εκχύλισμα αβοκάντο: λειτουργία των διαλυτών λιπιδίων βιοδραστικών ουσιών. J Nutr Biochem. 2005 Ιαν., 16 (1): 23-30.

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *