Το συνήθως χρησιμοποιούμενο συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από PTSD

από τον Matt Weik

Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το σύντομο άρθρο λέγοντας σας ευχαριστώ σε όλους εκείνους που έχουν υπηρετήσει για να προστατεύσουν τις ελευθερίες μας. Αυτές οι ελευθερίες δεν έρχονται χωρίς κόστος και θυσίες και εκτιμούμε ό, τι κάνατε για τη χώρα μας. Υπάρχει μια τεράστια ώθηση για να αποκτήσετε έλξη στις ΗΠΑ με μια νέα πρόκληση pushup ζητώντας από τους ανθρώπους να κάνουν 22 pushups για τους 22 βετεράνους που αυτοκτονούν καθημερινά. 22 Οι θάνατοι είναι 22 πάρα πολλοί. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε αυτούς τους γενναίους άνδρες και γυναίκες να βρουν ειρήνη όταν έρχονται σπίτι στις οικογένειές τους.

Πολλοί βετεράνοι που έρχονται στο σπίτι συχνά υποφέρουν από μετατραυματική διαταραχή έντασης (PTSD). Αρχικά, πολυάριθμες σκέψης ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, αλλά η έρευνα έδειξε ότι είναι σίγουρα πραγματικό και οι βετεράνοι σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται καθημερινά αυτή τη διαταραχή. Μια νέα μελέτη, ωστόσο, δείχνει την ελπίδα ότι χρησιμοποιώντας ένα τυπικά χρησιμοποιούμενο συμπλήρωμα μπορεί να μειώσει μερικά από τα συμπτώματα PTSD.

Τρέχουσα μελέτη
Μια πρόσφατη μελέτη από την Ιαπωνία εξέτασε τα συμπληρώματα και τα συμπτώματα ωμέγα-3 που βρέθηκαν κοινά στους πάσχοντες από PTSD. Ένα κοινό σύμπτωμα ήταν ένας γρήγορος καρδιακός ρυθμός. Οι ερευνητές συζήτησαν ότι “η δράση μείωσης των ωμέγα-3 PUFA [πολυακόρεστων λιπαρών οξέων] έχει πιθανά οφέλη για όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο PTSD, εκτός από τα ίδια τα ψυχοφυσιολογικά συμπτώματα, για δύο λόγους: (1) γρήγορα [ Ο καρδιακός ρυθμός] είναι ένα στοιχείο κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις (CVD) και θνησιμότητα, ενώ το PTSD αποτελεί στοιχείο κινδύνου για CVD και θνησιμότητα. και (2) τα ωμέγα-3 PUFA είναι αποτελεσματικά για άλλες ψυχιατρικές διαταραχές (π.χ. κατάθλιψη) και είναι πολύ συνυπάρχουσες με PTSD. ”

Προηγούμενα ερευνητικά ευρήματα
Αυτή η τρέχουσα έρευνα σχετικά με το θέμα δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, διότι το 2010 ο στρατός έβλεπε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για να αυξήσει την απόδοση στο πεδίο της μάχης καθώς και να βοηθήσει να αναιρέσει τις παρενέργειες του PTSD. Την ίδια χρονιά μια άλλη ιατρική ομάδα έβλεπαν πώς τα ωμέγα-3 μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των τραυματισμών του εγκεφάλου όχι μόνο για τα στρατεύματά μας, αλλά και για τους πολίτες. Οι ερευνητές από το 2010 ανέφεραν λέγοντας: “Τα οφέλη του ωμέγα-3 είναι πολυπαραγοντικά και σε περιβάλλον μάχης-και ακόμη και σε χρόνο ειρήνης-υπάρχουν πολλά πιθανά οφέλη για το ωμέγα-3. Εξαρτάται από τη δοσολογία, αλλά τελικά θέλετε να μετρήσετε πού οι στρατιώτες είναι από την άποψη των βασικών επιπέδων τώρα και μερικές από αυτές τις εργασίες γίνονται. Πρέπει να ξεκινήσετε εκεί και στη συνέχεια ποιο είναι το επίπεδο ωμέγα-3 που πρέπει να φτάσετε, και αυτό μπορεί να καθορίσει-αν είναι απίστευτα υψηλά επίπεδα που πρέπει να φτάσετε-τότε ενδεχομένως η συμπλήρωση είναι ο καλύτερος τρόπος ».

Στη συνέχεια, το 2011 ο αμερικανικός στρατός διεξήγαγε τη δική του μελέτη στο Ιράκ, όπου πίστευαν ότι η συμπλήρωση με ωμέγα-3 θα μπορούσε να βελτιώσει την ψυχική υγεία του στρατιώτη καθώς και να βελτιώσει την ανθεκτικότητα τους σε σημαντικά στοιχεία όχι μόνο κατά τη διάρκεια της μάχης αλλά και στην κανονική πολιτική ζωή. Τον Νοέμβριο του 2014, ο στρατός στην πραγματικότητα έβλεπε την πλήρη εφαρμογή της χρήσης των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων με όλους τους στρατιώτες τους. Ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το συμπλήρωμα για να βοηθήσουν στην ταχύτητα ανάκτησης, να ενισχύσουν τη διάθεση, να βελτιώσουν τους χρόνους αντίδρασης και να μειώσουν τα ποσοστά αυτοκτονίας που είδαν επί του παρόντος. Ήταν το συμπλήρωμα ως “θρεπτική πανοπλία”.

Τρέχοντα ευρήματα μελέτης
Για την πιο πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2016, οι Ιάπωνες ερευνητές συγκέντρωσαν 83 ιαπωνικούς επιζώντες ατυχημάτων. Τα άτομα στη μελέτη είτε έλαβαν συμπλήρωμα ωμέγα-3 που τους προσέφερε 1.470mg DHA με 147mg EPA κάθε μέρα για συνολικά 12 εβδομάδες είτε τους δόθηκε εικονικό φάρμακο κατά τη διάρκεια του ίδιου χρονοδιαγράμματος. Η έρευνα διεξήχθη ως μια τυχαιοποιημένη μελέτη ελεγχόμενης με εικονικό φάρμακο.

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης ήταν εξίσου υποθετικά. Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν ότι τα άτομα που πάσχουν από PTSD επωφελήθηκαν από τη συμπλήρωση με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ενώ και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τη μελέτη που είχε τα ίδια συμπτώματα (καρδιακούς ρυθμούς), στο τέλος της μελέτης των 12 εβδομάδων διαπιστώθηκε ότι όσοι έλαβαν το συμπλήρωμα ωμέγα-3 είχαν μείωση του αρχικά αυξημένου καρδιακού τους ρυθμού. Τα άτομα που έλαβαν το εικονικό φάρμακο δεν έδειξαν αλλαγές μετά τις 12 εβδομάδες όσον αφορά τον καρδιακό ρυθμό τους.

Οι ερευνητές σχολίασαν μετά τη μελέτη λέγοντας: “Ο ακριβής μηχανισμός που αποτελεί τη βάση της μείωσης του αυξημένου καρδιακού ρυθμού (ως ψυχοφυσιολογικά συμπτώματα του PTSD) από τα ωμέγα-3 PUFAs είναι άγνωστο. Ωστόσο, η έλλειψη ομαδικών διαφορών στη [αγωγιμότητα του δέρματος, ένα άλλο ψυχοφυσιολογικό σύμπτωμα της PTSD] υποδηλώνει ελάχιστη συμμετοχή της συμπαθητικής δραστηριότητας των νεύρων. Επομένως, εάν εμπλέκεται το αυτόνομο νευρικό σύστημα, ο μειωμένος καρδιακός ρυθμός θα ήταν πολύ πιθανό να οφείλεται στην αύξηση της δραστικότητας του παρασύνδεσμου. Αυτή η άποψη είναι σύμφωνη με τα προηγούμενα ευρήματα ότι τα ωμέγα-3 PUFAs αυξάνουν την παρασυμπαθητική δραστηριότητα και ότι οι πελάτες με PTSD δείχνουν μειωμένη δραστηριότητα του παρασύνδεσης. Η συμπλήρωση των ωμέγα-3 PUFA θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική για τη δευτερογενή πρόληψη ψυχοφυσιολογικών συμπτωμάτων του PTSD. ”

Με όλη την έρευνα που γίνεται και ολοκληρώθηκε, εμείς CAn μόνο ελπίζουμε ότι επιτρέπει κάποια ανακούφιση σε όσους πάσχουν από τις επιπτώσεις του PTSD. Εάν η χρήση συμπληρωμάτων ωμέγα-3 μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει τα στρατεύματά μας στο πεδίο της μάχης, αλλά και όταν έρχονται στο σπίτι, τότε ελπίζω ότι ο στρατός των ΗΠΑ θα θέσει σε δράση μια άμεση απόφαση ότι όλοι οι στρατιώτες θα πρέπει να πάρουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τα δύο κατά τη Ώρα στην υπηρεσία καθώς και όταν το κάνουν πίσω στο σπίτι.

Πηγές:

Εφημερίδα των συναισθηματικών διαταραχών
Δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο μπροστά από την εκτύπωση, doi: 10.1016/j.jad.2016.05.054
“Επιδράσεις των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων ωμέγα-3 σε ψυχοφυσιολογικά συμβόλια μετατραυματικής διαταραχής τάσης σε επιζώντες ατυχημάτων: μια τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή”
Συγγραφείς: Κ. Matsumura, et αϊ.

Το αμερικανικό περιοδικό της ιατρικής έκτακτης ανάγκης
Δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο μπροστά από την εκτύπωση, doi: 10.1016/jajem.2012.05.014
“Θεραπευτική χρήση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε σοβαρό τραύμα της κεφαλής”
Συγγραφείς: Μ. Lewis, P. Ghassemi, J. Hibbeln

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.