Το Κεμπέκ δηλώνει ερασιτέχνες εκδηλώσεις BJJ παράνομες στο πλαίσιο του ποινικού κώδικα

Ενημέρωση 26 Φεβρουαρίου 2017 – Σήμερα, σε δράση στη θέση της επαρχίας, τα πρωταθλήματα του καναδικού Jiu Jitsu έχουν ακυρωθεί. Ο Καναδάς National Pro Jiu Jitsu ανέφερε ως εξής στη σελίδα του Facebook –

Μετά από προσεκτική εξέταση, η Επιτροπή του Καναδά Pro Jiu-Jitsu και η Ομοσπονδία των ΗΑΕ Jiu-Jitsu αποφάσισαν να αναβάλουν το πρωτάθλημα του Καναδά Pro Jiu-Jitsu που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο κέντρο Pierre-Charbonneau αυτή την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017.

Αυτή την Παρασκευή στις 6:00 μ.μ., ξεκίνησε ένα επίσημο πρόβλημα στο SPVM. Το SPVM, που ενεργούσε σε ένα εσωτερικό νόμιμο σημείωμα που περιελάμβανε το Jiu-Jitsu ως αθλητισμό μάχης, δηλ. Έχοντας απεργίες (“συνάντηση ή μάχη με γροθιές, χέρια ή πόδια”), σύμφωνα με το άρθρο 83 του Καναδικού Ποινικού Κώδικα, ενημέρωσε το ABU Η επιτροπή Dhabi Pro Jiu-Jitsu ότι θα προχωρήσει στην επιβολή του τμήματος για να συλλάβει οποιονδήποτε συμμετέχοντα στο τουρνουά. Επιπλέον, ενημέρωσαν την επιτροπή ότι ο δημοτικός εισαγγελέας του Μόντρεαλ σκόπευε να δοθεί σε κάθε περίπτωση στο δικαστήριο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο διοικητής του SPVM που ήταν υπεύθυνος για το πρόβλημα δεν γνώριζε ότι η βραζιλιάνικη Jiu-Jitsu (BJJ) ήταν διαφορετική από το “Jiu-Jitsu” και δεν είχε καμία απεργία στους αγώνες του.

Η Επιτροπή Αμπού Ντάμπι Pro Jiu-Jitsu, η Ομοσπονδία των ΗΑΕ Jiu-Jitsu και πολλά μέλη της κοινότητας Jiu-Jitsu της Βραζιλίας προσπάθησαν να πείσουν το SPVM της διαφοράς μεταξύ του BJJ και του Jiu-Jitsu από την εποχή της καταγγελίας. Υπήρξαν έντονες προσπάθειες και πόροι που αναπτύχθηκαν για να περιγράψουν ότι η ενότητα 83 του καναδικού εγκληματικού κώδικα δεν ισχύει για το BJJ, ωστόσο, λόγω του στενού χρονικού πλαισίου μεταξύ του χρόνου του προβλήματος και του γεγονότος, δεν υπήρχε χρόνος για να συμμετάσχει με τα SPVM Νομική υπηρεσία ή να προχωρήσει σε άλλες λύσεις εναλλακτικών λύσεων. Δοκιμάσαμε κάθε δυνατή λεωφόρο μέχρι να μην υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση.

Ως εκ τούτου, λόγω της διακριτής πιθανότητας της αστυνομίας για τη σύλληψη των ανταγωνιστών του τουρνουά, εάν η εκδήλωση επρόκειτο να προχωρήσει αύριο και το γεγονός ότι πολλοί ανταγωνιστές είναι μη κατοίκους του Κεμπέκ και του Καναδά, η επιτροπή πρέπει να αναβάλει με λύπη Η αναβολή σε άλλο χώρο την επόμενη Κυριακή, στις 5 Μαρτίου 2017 με δυνατότητες ζύγισης το Σάββατο ή το πρωί του τουρνουά.

Εκ μέρους της επιτροπής του Καναδά Pro Jiu-Jitsu και της Ομοσπονδίας των ΗΑΕ Jiu-Jitsu, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους τους αθλητές, τους προπονητές, τους συμπαίκτες και τις οικογένειες που επηρεάζονται από αυτή την απόφαση. Δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη ελαφρώς. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των ανταγωνιστών μας και, δεύτερον, το ιστορικό του μεγάλου αθλητισμού μας, πιστεύαμε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση στην αναβολή του τουρνουά.

Επικοινωνήστε με την εγγραφή ristrations@uaejjf.org για έρευνες αποζημίωσης. Θα ανοίξουμε ξανά τη διαδικασία εγγραφής για να επιτρέψουμε σε άλλους ανταγωνιστές να έρθουν και να υποστηρίξουν την εκδήλωση και το BJJ.

______________________

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Κεμπέκ επιβεβαίωσε ότι τα ερασιτεχνικά μαχητικά αθλήματα που δεν βρίσκονται στο πρόγραμμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (όπως το MMA, ο Muay Thai και ο Kickboxing) είναι παράνομοι σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα και ότι οι διαγωνισμοί αυτών των αθλημάτων δεν μπορούν σήμερα να κρατηθούν νομικά στην επαρχία.

Ενώ αυτή είναι μια ακριβής θέση για να πάρει την επαρχία έκλειψε τα μάτια σε αυτό το νόμιμο τοπίο για χρόνια επιτρέποντας σε αυτά τα αθλήματα να ευδοκιμήσουν. Ο λόγος για την ξαφνική στροφή της θέσης είναι ασαφής δεδομένου ότι το σημερινό νόμιμο τοπίο έχει τεθεί σε ισχύ, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2013, όταν ο ποινικός κώδικας αναθεωρήθηκε.

Όποια και αν είναι ο λόγος, φαίνεται ότι το Κεμπέκ λαμβάνει τώρα μια ακόμη ευρύτερη θέση της απαγόρευσης του ποινικού κώδικα που την εφαρμόζει σε γεγονότα που αντιμετωπίζουν.

Σήμερα, ο διαιτητής MMA που εδρεύει στο Κεμπέκ Yves Lavigne δημοσίευσε την παρακάτω επιστολή από έναν τοπικό υποστηρικτή που ενημερώνει το κοινό ότι από τις 5 μ.μ. την Παρασκευή, το προγραμματισμένο τουρνουά Jiu Jitsu της Βραζιλίας θα παραβίαζε. 83 του ποινικού κώδικα του Καναδά.

Αυτή η θέση όχι μόνο θα επηρεάσει μόνο τη Βραζιλιάνικη Jiu Jitsu, αλλά όλες τις μορφές μη Olympic αγωνιστικών τουρνουά όπως ο Sambo.

Δεν είναι σαφές εάν η νομική ερμηνεία της επαρχίας του s. 83 του ποινικού κώδικα είναι ακριβής, καθώς ο ίδιος ο γερουσιαστής Runciman, ο άνθρωπος που συνέταξε το νόμο, ισχυρίστηκε ότι οι υποψήφιοι “θα είναι ασφαλείς” σύμφωνα με το νόμο και ότι δεν αναφέρθηκε να επεκταθεί σε διαγωνισμούς.

Δεδομένης της θέσης της επαρχίας, ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί δικαστική ερμηνεία για να καταλάβουμε εάν αναμφισβήτητα ο εγκληματικός κώδικας απαγορεύει τα μη Ολυμπιακά μαχητικά αθλήματα ή μόνο εκείνα που αφορούν εντυπωσιακά. Έχω προηγουμένως διεξαγάγει και τις δύο πλευρές αυτής της διαφοράς εδώ.

Διαφήμιση

Μοιραστείτε αυτό:
Κελάδημα
Facebook

Σαν αυτό:
Σαν φόρτωση …

Σχετίζεται με

Ο Οντάριο ορίζει την επαρχιακή αθλητική οργάνωση για ερασιτέχνη Jiu-Jitsu στην επαρχία 21, 2018in “Αθλητισμός Επίτροπος του Οντάριο”
Ο BJJ Competitor παρέδωσε δύο χρόνια απαγόρευση για το DopingmArch 28, 2017
Το Οντάριο νομιμοποιεί τα τουρνουά ερασιτεχνών και pankration. Το BJJ παραμένει παράνομο 29 Δεκεμβρίου 2017 με 2 σχόλια

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *