Οι αποζημιώσεις των 15.000 δολαρίων που αξιολογήθηκαν για το UFC 170 Piracy

που συμβάλλουν στις αρχειοθετημένες θέσεις αυτού του ιστότοπου που απευθύνονται σε αθλητική πειρατεία μάχης, οι λόγοι για την κρίση απελευθερώθηκαν μόλις πρόσφατα από το Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, SD West Virginia, Charleston Division, αξιολογώντας τις αποζημιώσεις για τη βιομηχανική πειρατεία του UFC 170.

Στην πρόσφατη κατάσταση (Joe Hand Promotions, Inc. κατά Harrison), ο κατηγορούμενος παρουσίασε το UFC 170 σε βιομηχανικό ίδρυμα χωρίς να καταβάλει βιομηχανικές κατηγορίες αδειοδότησης στον ενάγοντα. Το κόστος θα ήταν $ 1.300.

Ο ενάγων απέκτησε την προεπιλεγμένη απόφαση καθώς και ζήτησε αποζημίωση ύψους 60.000 δολαρίων, αν και το δικαστήριο απέρριψε αυτό το αίτημα ως δυσανάλογο.

Κατά την αξιολόγηση των νόμιμων αποζημιώσεων στα 5.000 δολάρια, καθώς και τις βελτιωμένες αποζημιώσεις στους περιφερειακούς δικαστές 10.000 δολαρίων Thomas E. Johnston παρείχαν τη συμμόρφωση με λόγους:

Σε αυτή την περίπτωση, η απονομή ενός ποσοστού ανά-patron $ 100 για όλους τους επτά προστάτες που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της εκπομπής είναι ανεπαρκής, καθώς οι αποδεκτές απώλειες του Joe Hand είναι τουλάχιστον 1300 δολάρια, το ποσό της αμοιβής Sublicense. Ομοίως, το Δικαστήριο ανακαλύπτει ότι η απονομή αποζημιώσεων που περιορίζεται στο ισοδύναμο της επιβάρυνσης του υποκειμένου θα είχε αποτρεπτική επίδραση στη μελλοντική πειρατεία. Το Δικαστήριο ανακαλύπτει ότι οι αποζημιώσεις του νόμου ύψους 5000 δολαρίων είναι απλώς πληρωμή για την παραβίαση των κατηγορουμένων του τμήματος 605. Το ποσό αυτό λαμβάνει υπόψη τις επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις του καταστατικού εκ μέρους των κατηγορουμένων, όπως προτείνεται από τις διαφημίσεις του Facebook του Club Infinity. Ωστόσο, υπό την προϋπόθεση ότι το Infinity του Club δεν φαίνεται να έχει αποκτήσει σημαντικό νομισματικό κέρδος με την παράνομη δραστηριότητά του, το δικαστήριο ανακαλύπτει ότι η απονομή του νόμιμου μέγιστου ζημιών είναι ακραία, καθώς θα προκαλούσε αδικαιολόγητη ανισότητα με παρόμοιες περιπτώσεις …

Οι ενισχυμένες κυρώσεις συχνά φέρουν μια σχέση με το ποσό του νόμιμου βραβείου. Βλέπε, π.χ., Lawhon, 2016 WL 160730, στο *2 (απονέμοντας βελτιωμένες ζημίες ίσες με τρεις φορές τις υποχρεωτικές αποζημιώσεις). Joe Hand Promotions, Inc. v. Upstate Recreation, Νο. 6: 13-2467-TMC, 2015 WL 685461, στο *9 (D.S.C. 18 Φεβρουαρίου 2015) βελτιωμένες ζημίες) · J & J Sports Prods., Inc. v. Romenski, 845 F. Supp. 2d 703, 708 (W.D.N.C. 2012) (που απονέμει συνολικές ζημίες ίσες με το Treble the Sublicende Tee). Κατά τον προσδιορισμό των επιπλέον ζημιών, άλλα δικαστήρια έχουν σκεφτεί παράγοντες όπως: “(1) επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις σε παρατεταμένο χρονικό διάστημα. (2) σημαντικά παράνομα νομισματικά κέρδη · (3) σημαντικές πραγματικές ζημίες στον ενάγοντα ·

(4) το μάρκετινγκ του εναγομένου για τη μετάδοση της εκδήλωσης · καθώς και (5) η χρέωση του κατηγορουμένου ή η χρέωση των ασφαλίστρων για τα τρόφιμα καθώς και τα ποτά. ” Wing Spot, 920 F. Supp. 2d στο 668 (αναφέροντας την Kingvision Pay-Per-View Ltd. κατά Rodriguez, αριθ. 02 Civ.

Ο Joe Hand εξηγεί με την ένορκη δήλωση ότι αυτοί οι παράγοντες είναι κάπως περιορισμένοι στη χρησιμότητά τους. (Βλ. Aff. Joe Hand Jr., Πρόεδρος, στο ¶ 14.) Ενώ αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, το δικαστήριο δεν έχει στοιχεία ότι οι συνθήκες αυτής της κατάστασης απομακρύνονται από τον κανόνα, εκτός από στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το Infinity Club είχε κάποια ιστορία της παρακολούθησης των δορυφορικών εκπομπών του Joe Hand με παράνομο τρόπο. Ο Joe Hand δείχνει σε κανένα άλλο επιβαρυντικό παράγοντα που να δικαιολογεί ένα αξιοσημείωτο βραβείο βελτιωμένης αποζημίωσης. Όπως και αν το δικαστήριο επικεντρώνει το ενδιαφέρον του για τους πέντε παράγοντες που περιγράφονται παραπάνω, μόνο το πρώτο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο. Οι άλλοι παράγοντες είναι ουδέτεροι ή ακόμη και αξιολογούν έναντι αυξημένης αποζημίωσης βελτιωμένων αποζημιώσεων. Όσον αφορά τον πέμπτο παράγοντα, για παράδειγμα, ο κ. Shifflett βεβαιώνει ότι δεν κατηγορήθηκε για εξώφυλλο στο Club Infinity τη νύχτα της εκπομπής. (Shifflett Aff.) Το Δικαστήριο σημειώνει επίσης ότι κάθε είδους προσπάθεια εκ μέρους του Club Infinity να προσελκύσει προστάτες δείχνοντας την εκπομπή φαίνεται να ήταν ανεπιτυχής. Εκτός από το προσωπικό του Club Infinity, ο κ. Shifflett παρατήρησε μόνο επτά προστάτες που ήταν παρόντες εκείνο το βράδυ. Έτσι, αν και οι βελτιωμένες αποζημιώσεις είναι κατάλληλες για το αν η συμπεριφορά των κατηγορουμένων είχε ως αποτέλεσμα το φανταστικό νομισματικό κέρδος ή όχι, το δικαστήριο ανακαλύπτει ότι τα 50.000 δολάρια είναι υπερβολικά. Σύμφωνα με τους στόχους αποτροπής του άρθρου 605, καθώς και με το μέσο τιμωρίας των επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων του Club Infinity, το δικαστήριο απονέμει βελτιωμένες ζημίες ίσες με δύο φορές τις υποχρεωτικές αποζημιώσεις ή 10.000 δολάρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική ζημία των 15.000 δολαρίων έναντι των κατηγορουμένων.

Μοιραστείτε αυτό:
Κελάδημα
Facebook

Σαν αυτό:
Σαν φόρτωση …

Σχετίζεται με

$ 1.000 σε αποζημίωση που χορηγούνται για UFC 172 Piracyoctober 30, 2016in “Πειρατεία”
UFC PPV Η πειρατεία των αποζημιώσεων που αξιολογούνται παρακάτω δαπάνες του Programapril 19, 2016in “πειρατεία”
Η ζήτηση $ 60.000 απορρίφθηκε για την πειρατεία του UFC 173 – οι αποζημιώσεις αξιολογήθηκαν στα 8.242 Ιανουαρίου, 2017in “Πειρατεία”

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.