Ανακαλύψτε πώς αυτός ο βετεράνος χρησιμοποίησε την χρέωση του 5 ως καταλύτη για ένα κρίσιμο ταξίδι υγειονομικής περίθαλψης

Η ιστορία μου Fitbit ξεκίνησε την παραμονή των Χριστουγέννων πέρυσι. Ήταν ένας χαρούμενος και ταραχώδης χρόνος. Η σύζυγός μου και εγώ έχουμε τέσσερα παιδιά και δέκα εγγόνια, οπότε είχαμε πολλούς ανθρώπους που επισκέπτονται. Εκείνο το πρωί, όταν έλεγξα τις μετρήσεις υγείας μου στη χρέωση μου 5, ανακάλυψα ότι η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού μου (HRV) δεν είχε εγγραφεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν είχα εξετάσει το χαρακτηριστικό του ΗΚΓ για λίγο, τόσο από περιέργεια, επέλεξα να το δοκιμάσω.* Η ανάγνωση έδειξε ότι η καρδιά μου ήταν σε κατάσταση κολπικής μαρμαρυγής. Οι Επιμελητήριο της Καρδιάς μου δεν συμβάλλουν με τον κανονικό συντονισμένο τρόπο τους. Ανακάλυψα επίσης ότι ο καρδιακός μου ρυθμός ήταν ελαφρώς ανυψωμένος, αλλά δεν μπορούσα να αισθανθώ ασυνήθιστες αίσθημα παλμών.

Ήμουν λίγο ανήσυχος, αλλά δεν πίστευα ότι ήμουν σε άμεσο κίνδυνο. Επέλεξα να μην πω στη γυναίκα ή την οικογένειά μου μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν ήθελα να ανησυχώ κανέναν και πίστευα ότι θα μπορούσε να επιλύσει από μόνο του. Έκανα δανεισμό της χρέωσης της συζύγου μου για να ελέγξω τα αποτελέσματα και αρκετά σίγουρα, έδειξε την ίδια ανάγνωση AFIB.

Πέντε ημέρες αργότερα, αφού είχαμε καθαρίσει από τους εορτασμούς, έκανα ένα ραντεβού για να δω τον γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας μου. Τον έδειξα ότι η χρέωση μου 5 έδειχνε ακόμα ότι είχα AFIB. Μετά από διαβούλευση με έναν καρδιολόγο, ξεκίνησα σε μια σειρά δοκιμών για να προσπαθήσω να καταλάβω τι μπορεί να προκαλεί την αλλαγή στον καρδιακό ρυθμό μου.

Μετά από όλες τις δοκιμές επέστρεψα, έμαθα δύο απροσδόκητα πράγματα. Προφανώς, είχα ένα καρδιακό ελάττωμα από τη γέννηση. Ονομάζεται μια διχαλωτή αορτική βαλβίδα – βασικά, μία από τις βαλβίδες στην καρδιά μου που αναμένεται να έχει τρία πτερύγια που ανοίγουν και κλείνουν μόνο δύο. Είναι ένα σχετικά κοινό ελάττωμα και ποτέ δεν με εμπόδισε να οδηγήσω μια ενεργή ζωή. Δυστυχώς, μπορεί να σας κάνει πολύ πιο επιρρεπείς σε άλλες επιπλοκές, μία από τις οποίες βρήκαν οι γιατροί. Κατά την εξέταση της καρδιάς μου, ανακάλυψαν ένα θωρακικό ανεύρυσμα αορτής. Ένα από τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν αίμα από την καρδιά μου στο υπόλοιπο σώμα μου ήταν μεγαλύτερα και ασθενέστερα από ό, τι έπρεπε να είναι συνήθως.

Τα ανευρύσματα αορτής είναι τρομακτικά επειδή συχνά δεν έχουν συμπτώματα και το εξασθενημένο αιμοφόρο αγγείο μπορεί να σπάσει χωρίς προειδοποίηση. Αυτό μπορεί να είναι θανατηφόρο. Μόλις μάθετε για την κατάσταση, ο γιατρός σας μπορεί να παρακολουθεί το μέγεθος του ανευρύσματος με την πάροδο του χρόνου για να διαπιστώσει αν γίνεται όλο και μεγαλύτερος. Δεν είμαι υποψήφιος για χειρουργική επέμβαση εκτός αν οι γιατροί μου βλέπουν μια σημαντική αλλαγή. Έχω τώρα μια ολόκληρη ομάδα γιατρών που θα παρακολουθούν την κατάστασή μου στο μέλλον.

Όταν πήρα για πρώτη φορά τη διάγνωση, ανησυχούσα ότι θα αλλάξει δραστικά τον τρόπο ζωής μου. Είμαι 62 ετών και πάντα ήμουν πολύ ενεργός. Έπαιξα αθλήματα στο γυμνάσιο και έπειτα συνέχισα 7 χρόνια στο στρατό και 25 χρόνια στην επιβολή του νόμου. Έχω αποσυρθεί για 9 χρόνια και η γυναίκα μου και εγώ έχουμε ένα πρόγραμμα άσκησης που περιλαμβάνει εκπαίδευση βάρους, ποδηλασία και μια μηχανή κωπηλασίας. Έχουμε σκυλιά και θέλουμε να περπατήσουμε τουλάχιστον δύο μίλια την ημέρα. Το γκαράζ μας είναι σχεδόν ένα πλήρες γυμναστήριο. Η εγκατάλειψη αυτών των δραστηριοτήτων θα ήταν καταθλιπτική.

Ευτυχώς, οι γιατροί μου είπαν ότι ήταν εξίσου ουσιαστικό με ποτέ να μείνω ενεργός αν ακολούθησα μερικές τροποποιήσεις. Μου είπαν να μειώσω το βάρος μου κατά 20 %, να παρακολουθώ τον καρδιακό μου ρυθμό ενώ ασκώ και να μην κρατήσω την αναπνοή μου.

Είμαι τώρα σε χαμηλή δόση φαρμάκων καρδιάς και το AFIB έχει επιλυθεί για τώρα, αλλά το ελέγχω τακτικά χρησιμοποιώντας τη χρέωση μου 5. Χρησιμοποιώ επίσης το fitbit μου για να παρακολουθώ τον καρδιακό μου ρυθμό ενώ ασκώ για να σιγουρευτώ ότι δεν το κάνει Πάρτε πολύ ψηλά και ελέγχω καθημερινά την καθημερινή μου ετοιμότητα, μαζί με την παρακολούθηση της ενεργού ζώνης μου για την εβδομάδα. Αν δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ το χαρακτηριστικό ECG στο Fitbit μου, πιθανότατα δεν θα έμαθα για τις δύο καρδιακές παθήσεις μου. Αυτή η γνώση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις πιθανότητές μου να έχω μια μακρύτερη και υγιέστερη ζωή.

Όπως είπε στον Ethan Watters

*Η εφαρμογή Fitbit ECG είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένες χώρες. Δεν προορίζεται για χρήση από άτομα κάτω των 22 ετών. Δείτε το fitbit.com/ecg για περισσότερες λεπτομέρειες. ”

Αυτές οι πληροφορίες αφορούν μόνο εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο της ιατρικής διάγνωσης ή θεραπείας. Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να διαγνώσετε ή να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα υγείας ή μια κατάσταση. Πάντα να ελέγχετε με το γιατρό σας πριν αλλάξετε τη διατροφή σας, αλλάζοντας τις συνήθειες ύπνου σας, λαμβάνοντας συμπληρώματα ή ξεκινώντας μια νέα ρουτίνα γυμναστικής.

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.