Σκοτεινή σοκολάτα: Εργογενή βοήθεια;

από τον Matt Weik

Ποιος θα πίστευε ότι μια επίσκεψη στο World Chocolate στο Hershey Park στην Πενσυλβανία θα έδινε στους αθλητές ένα πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού τους; Όσο γελοίο ακούγεται, θα μπορούσε να είναι αλήθεια! Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η μαύρη σοκολάτα είναι σε θέση να ενισχύσει τις αθλητικές επιδόσεις.

Οι αθλητές Elite Endurance ακούνε! Όχι, αυτό δεν είναι αστείο. Προχωρήστε στο πλησιέστερο παντοπωλείο ή το κατάστημα ψωμιών και σηκώστε το μεγαλύτερο μπαρ σκοτεινής σοκολάτας που μπορείτε να βρείτε. Γιατί; Επειδή μπορεί να είναι το χρυσό εισιτήριό σας για να έχετε ένα πόδι στον διαγωνισμό. Είτε αγωνίζεστε είτε απλά χτυπάτε το γυμναστήριο, οι φλαβανόλες που βρίσκονται στη μαύρη σοκολάτα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την απόδοση, να βελτιώσουν τα επίπεδα ενέργειας, να βελτιώσουν το χρόνο ανάκτησης και να μειώσουν το κόστος του οξυγόνου. Απλά σκεφτείτε όλες τις δυνατότητες που θα έχετε έρθει αποκριές!

Μια πρόσφατη μελέτη για τις φλαβανόλες πήρε εννέα ερασιτέχνες αθλητές (ποδηλάτες) και τους είχαν εκτελέσει βασικές δοκιμές. Μετά την καταγραφή των βάσης τους, σχηματίστηκαν δύο ομάδες – ένας που έπρεπε να χρησιμοποιήσει τη λευκή σοκολάτα ως σνακ και το άλλο για να χρησιμοποιήσει τη μαύρη σοκολάτα ως σνακ. Σε κάθε ομάδα κλήθηκε στη συνέχεια να εκτελέσει αρκετά πρωτόκολλα άσκησης ποδηλασίας στα οποία κατέγραψαν καρδιακούς ρυθμούς, κατανάλωση οξυγόνου και πραγματικές δοκιμές χρόνου που αφορούσαν την απόσταση που καλύπτεται. Αυτό συνεχίστηκε για επτά ημέρες πριν από την αλλαγή των ομάδων αναπτύσσονται σοκολάτας. Η ομάδα που χρησιμοποιούσε τη μαύρη σοκολάτα τώρα ήταν να χρησιμοποιήσει τη λευκή σοκολάτα και αντίστροφα. Κάθε μία από τις προηγούμενες δοκιμές πραγματοποιήθηκε και πάλι και τα αποτελέσματα τεκμηριώθηκαν.

Είναι ενδιαφέρον ότι διαπιστώθηκε ότι οι ομάδες μαύρης σοκολάτας υπερέβησαν τις ομάδες λευκής σοκολάτας σε κάθε κατηγορία. Οι ποδηλάτες που κατανάλωναν τη μαύρη σοκολάτα χρησιμοποίησαν λιγότερο οξυγόνο κατά τη διάρκεια των δοκιμών και ήταν επίσης σε θέση να ταξιδεύουν περισσότερη απόσταση στις δοκιμές χρόνου. Αυτό το εύρημα επιβεβαιώνει τη σκέψη ότι οι φλαβανόλες βελτιώνουν την παραγωγή νιτρικού οξειδίου στο σώμα.

Τι σημαίνει αυτό? Τελικά, οι φλαβανόλες δίνουν στο σώμα την ικανότητα να διαστέλλονται αιμοφόρα αγγεία τα οποία με τη σειρά τους θα επιτρέψουν μια πολύ καλύτερη ροή αίματος για την παροχή περισσότερου οξυγόνου στους μύες του σώματος. Τι σημαίνει καλύτερη ροή αίματος και περισσότερο οξυγόνο για τους μύες εργασίας; Περισσότερη ικανότητα εργασίας με λιγότερη κόπωση.

Ένας από τους ερευνητές αυτής της μελέτης πρότεινε ότι αυτά τα ευρήματα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν είπε: “Θέλουμε να δούμε αν η ώθηση στην απόδοση είναι ένα βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα – τρώτε ένα μπαρ και μέσα σε μια μέρα που λειτουργεί – ή αν Χρειάζεται ελαφρώς περισσότερο, κάτι που δείχνει η αρχική έρευνα. Διερευνούμε επίσης το βέλτιστο επίπεδο φλαβανόλων. Δεν υπάρχει μεγάλη συνέπεια στα επίπεδα φλαβανόλης σε εμπορικά διαθέσιμη σοκολάτα. Μόλις βρούμε τη βέλτιστη δόση, θα συγκρίνουμε τις επιπτώσεις της με εκείνες του χυμού παντζάρια, καθώς παράγουν αυξήσεις του αζώτου αυξάνεται με διαφορετικούς τρόπους ».

Ενώ οι προ -εργασίες, οι σκόνες και τα ποτά θα είναι πάντα εμφανή στη βιομηχανία γυμναστικής, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι σε ένα τσίμπημα, η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εργοστάσιο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους συλλογικούς αθλητές που ρυθμίζονται σε μεγάλο βαθμό από το NCAA σε ό, τι μπορούν και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Πηγή:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.