Απάτη χοληστερόλης: Η παραπληροφόρηση σιγά -σιγά ξεδιπλώνεται μεταξύ των επαγγελματιών υγείας

της απάτης χοληστερόλης: η παραπληροφόρηση αργά ξετυλίγεται μεταξύ των επαγγελματιών υγείας
από τον Paul Fassa

(NaturalNews) Η ιδέα της χοληστερόλης που δημιουργεί καρδιακά προβλήματα έχει προκαλέσει δοκιμές αίματος για την εμμονή της χοληστερόλης για δεκαετίες. Ένα άλλο αποτέλεσμα αυτής της τρομοκρατίας αποφεύγει εμμονή με το λίπος, ειδικά τα κορεσμένα λίπη. Η βιομηχανία τροφίμων ανταποκρίθηκε με χαμηλά και χωρίς λιπαρά τρόφιμα από γάλα σε τυρί cottage και πολλά άλλα. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα προώθησαν τα χαμηλά ή καθόλου περιεχόμενα λίπους τους σαν να ήταν τα πιο υγιεινά τρόφιμα στην κατάψυξη.

Υγιή λίπη όπως το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο απορρίφθηκαν και αντικαταστάθηκαν από πολύ ανθυγιεινά trans-λιπαρά, επεξεργασμένα και θερμαινόμενα έλαια μαγειρέματος. Σχετικά υγιή ολόκληρα βούτυρα αντικαταστάθηκαν από πλαστικές μαργαρίνες.

Ωστόσο, αυτός ο μύθος των κινδύνων της χοληστερόλης που κρύβονται σε κορεσμένα λίπη που περιμένουν να φράξουν τις αρτηρίες σας και να σας προκαλέσουν να πεθάνετε από καρδιακή ανακοπή αρχίζει να ξετυλίγεται.

Ξετυλίγοντας τον μύθο της χοληστερόλης
Μια μετα-ανάλυση των σωστών διεξάγονται προηγούμενες μελέτες σχετικά με την υγεία της καρδιάς και τα κορεσμένα λίπη κατέληξε ότι δεν υπήρξε συσχέτιση μεταξύ καρδιακών προβλημάτων και κορεσμένων λιπών. Αυτό δημοσιεύθηκε στο American Journal of Medical Nutrition (AJCN) στις 13 Ιανουαρίου 2010. (1)

Η μετα-ανάλυση είναι μια στατιστική μέθοδος για την απόδειξη ή διαφωνία ποικίλων επιδημιολογικών μελετών μέσα σε ένα καθορισμένο θέμα. Η μετα-ανάλυση AJCN κάλυψε μελέτες που αφορούσαν 350.000 άτομα που ακολουθήθηκαν για 5 έως 23 χρόνια.

Η τάση που έθεσε η διαταραχή της υψηλής χοληστερόλης κορεσμένων λιπαρών πριν από μερικές δεκαετίες έχει οδηγήσει σε πολυάριθμες Αμερικανούς να τρώνε λιγότερο λίπος και να δείχνουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Ωστόσο, τα ποσοστά καρδιακών παθήσεων συνέχισαν να αυξάνονται μαζί με τον διαβήτη, τις προ-διαβήτες και την παχυσαρκία. (1)

Ο Δρ William Davis συζητά στο σύντομο άρθρο του “Ένας τίτλος που δεν θα δείτε ποτέ: ο 60χρονος άνθρωπος πεθαίνει από χοληστερόλη” ότι η χοληστερόλη δεν σκοτώνει “πολύ περισσότερο από μια κακή εργασία χρωμάτων στο αυτοκίνητό σας θα μπορούσε να προκαλέσει ένα θανατηφόρο ατύχημα αυτοκινήτων. « (1)

Συζητά την αιτία πολλών καρδιακών προσβολών και στεφανιαίων προβλημάτων είναι η αθηροσκληρωτική πλάκα στις στεφανιαίες αρτηρίες, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν και να ρήξουν ή να φράξουν τις αρτηρίες. Συνεχίζει να περιγράφει άλλα στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν ρήξεις πλάκας, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονώδους πνευμονίας.

Αν και μπορεί να υπάρξει κάποια χοληστερόλη στην πλάκα, η ίδια η χοληστερόλη είναι κηρώδη και εύκαμπτη. Η χοληστερόλη είναι απαραίτητη για τα εγκεφαλικά κύτταρα, τα νεύρα και άλλα κυτταρικά δομικά συστατικά. Οι αποθέσεις ασβεστίου (ασβεστοποίηση) σε εσωτερικούς χώρους αρτηρίας είναι πολύ χειρότερα συστατικά της πλάκας. Ανήκει στα οστά σας και όχι στις αρτηρίες σας. Η βιταμίνη Κ2 βοηθά στη μεταφορά ασβεστίου από το αίμα σας και στα οστά σας.

Ο Δρ Davis συνιστά την αποφυγή των πάνελ της χοληστερόλης για προβλήματα υγείας της καρδιάς και την επιλογή ενός μέτρου στεφανιαίας αθηροσκληρωτικής πλάκας.

Η απάτη συνεχίζει παρά τις συντριπτικές αντιφατικές αποδείξεις
Παρά πολύ περισσότερο και πολύ πιο δημοσιευμένα περιοδικά και γιατρούς που αποδεικνύουν στεφανιαία νόσο (CHD) δεν προκαλούνται από δίαιτες υψηλής κορεσμένης λίπους και χοληστερόλη, ο μύθος επιμένει. Πολλοί άνθρωποι με χαμηλή χοληστερόλη έχουν πεθάνει από CHD ενώ στα 40 τους, ενώ πολλά με υψηλή χοληστερόλη δεν έχουν ποτέ προβλήματα CHD.

Αρκετές μελέτες για πτώματα καρδιακής προσβολής έχουν επίσης αποκαλύψει την παραπληροφόρηση των κινδύνων της χοληστερόλης. Ωστόσο, η κοινή καθοδήγηση από τους καρδιολόγους όταν είδε την υψηλή χοληστερόλη είναι να πάρει ένα αγγειογράφημα, adiagnostic testwhichis ακριβό και όχι τόσο ασφαλές. Στη συνέχεια, υπάρχουν αυτά τα ακριβά φάρμακα που σήμαιναν τη μείωση της χοληστερόλης ενώ προκαλούν όλεθρο στη συνολική υγεία. (2)

Η χοληστερόλη είναι σημαντική για πολλές λειτουργίες. Για παράδειγμα, βοηθά στη μετατροπή του ηλιακού φωτός σε βιταμίνη D3. Εάν δεν παίρνετε αρκετό με το φαγητό σας, το ήπαρ αναγκάζεται να το κατασκευάσει. Η χαμηλή χοληστερόλη έχει συνδεθεί με υψηλότερους κινδύνους εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η οξειδωμένη χοληστερόλη από υδρογονωμένα και εκλεπτυσμένα πολυακόρεστα μαγειρικά έλαια και η μαργαρίνη μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα που οδηγούν σε CHD. Αυτό δεν προέρχεται μόνο απευθείας από τα ίδια τα έλαια, αλλά έμμεσα από τη διαδικασία οξείδωσης που ξεκινούν αυτά τα έλαια. (3)

Αυτά τα τοξικά έλαια και υποκατάστατα βουτύρου δημιουργήθηκαν για να αντικαταστήσουν τα μαχητικά κορεσμένα λίπη που πρέπει να καταναλωθούν.

Πηγές για αυτό το σύντομο άρθρο περιλαμβάνουν:
(1)
(2)
(3)

Σχετικά με τον Συγγραφέα:
Ο Paul Fassa είναι αφιερωμένος στην προειδοποίηση των άλλων σχετικά με την τρέχουσα διαφθορά των τροφίμων και της ιατρικής και να καθοδηγήσει τους άλλους προς μια κατεύθυνση για καλύτερη υγεία χωρίς περιορισμούς στην ελευθερία της υγείας. Μπορείτε να δείτε το ιστολόγιό του στο

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.