Το να είσαι FIT σας εξοικονομεί από τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με την εργασία

από τον Matt Weik

Ποιος δεν θα ήθελε να περπατήσει μέχρι το αφεντικό τους και να πει, “Αυτή η δουλειά με σκοτώνει αργά κάθε μέρα που περπατάω σε αυτό το γραφείο.”; Εάν είστε επί του παρόντος ανθυγιεινό, καλά, ίσως να λέτε την αλήθεια τόσο περίεργη όσο αυτό μπορεί να ακούγεται. Εάν είστε υγιείς, μην το επιχειρήσετε καθώς η δήλωσή σας δεν θα συγκρατήσει. Αλλά πράγματι, είστε πολύ σίγουρα αντιμετωπίζετε μερικούς κινδύνους για την υγεία ενώ εργάζεστε. ΑΣΕ με να εξηγήσω.

Πώς θα δουλέψουμε κάθε πρωί μπορεί να σας σκοτώνει αργά
Όλοι είμαστε κάτω από ένα τεράστιο ποσό άγχους σε καθημερινή βάση στην εργασία. Έχουμε προθεσμίες για να συναντηθούμε, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/κλήσεις που πρέπει να επιστραφούν, οι συναντήσεις που φαίνεται να απομακρύνονται από το χρονικό διάστημα, κλπ. Όλο αυτό το άγχος μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, φτωχό λιπίδιο αίματος αξίες, ακόμη και μια εξασθενημένη ψυχική ευεξία και κατάθλιψη. Όλα τα θέματα που δεν πρέπει να ληφθούν ελαφρώς. Έτσι, ακριβώς πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτούς τους κινδύνους και να διατηρήσουμε την υγεία μας, θεωρώντας ότι όλοι πρέπει να πάμε στη δουλειά για να ζήσουμε για να διατηρήσουμε μια στέγη πάνω από το κεφάλι μας, φαγητό στο τραπέζι μας και ρούχα στις πλάτες μας; Όλα καταλήγουν στο επίπεδο γυμναστικής σας.

Η προσαρμογή σχετίζεται με τη μείωση της πιθανότητας να γίνει κατάθλιψη καθώς και βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία. Αυτό είναι εξαιρετικά νέα! Εκτός αν προσπαθείτε να βγείτε από τη δουλειά. Με τη βελτίωση του επιπέδου γυμναστικής σας, μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητές σας να έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακές παθήσεις, κακές τιμές λιπιδίων αίματος, καθώς και τα ψυχολογικά ζητήματα που μπορούν να έρθουν μαζί με υπερβολικό άγχος.

Τι λέει η έρευνα;
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Βασιλείου χρησιμοποίησαν 200 συμμετέχοντες για τη μελέτη τους. Η μελέτη ήταν σχεδόν 50/50 διάσπαση μεταξύ ανδρών και γυναικών και η μέση ηλικία ήταν 39. Για τη μελέτη οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια δοκιμή Ergometer ποδηλάτου μαζί με τον έλεγχο κάθε πίεση του αίματος, η χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια και ο δείκτης μάζας σώματος (BMI). Κάθε συμμετέχων κλήθηκε να προμηθεύσει αυτό που θεωρούσαν ότι είναι η τρέχουσα αντίληψή τους για το επίπεδο άγχους.

Όταν ολοκληρωθούν όλα τα δεδομένα από τη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτά τα άτομα που τονίστηκαν έδειξαν υψηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα. Οι συμμετέχοντες που ήταν πολύ πιο κατάλληλοι έδειξαν χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα. Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν επίσης μέσω αυτής της έρευνας ότι η καρδιαγγειακή υγεία στο σύνολό της συνδέεται με τις ενισχυμένες ή μειωμένες πιθανότητες πτυχών κινδύνου που εξαρτώνται από το εάν ένα άτομο είναι σωματικά κατάλληλο ή όχι.

Ένας ερευνητής είπε: “Αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά επειδή είναι ακριβώς όταν οι άνθρωποι τονίζουν ότι τείνουν να συμμετέχουν σε σωματική δραστηριότητα λιγότερο συχνά”. Όταν το σκέφτεστε, αυτό είναι 100% ακριβές αν δεν είστε πραγματικά στην άσκηση και να το τοποθετήσετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Σκεφτείτε τη δική σας ζωή. Τι κάνεις όταν τονίζω; Τρώω? Veg έξω στον καναπέ και απολαύστε την τηλεόραση; Ίσως να πάτε για ύπνο ή να πάρετε έναν υπνάκο; Όλα τα πράγματα που δεν περιλαμβάνουν ενεργή.

Ηθικό της ιστορίας (έρευνα); Στην αγορά για να παραμείνουν υγιείς και να καταπολεμήσουν τις πτυχές κινδύνου που σχετίζονται με το άγχος από την εργασία, τα άτομα πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην παραμονή ενεργών και άσκησης για να ελαχιστοποιήσουν αυτούς τους κινδύνους (τόσο διανοητικά όσο και σωματικά). Η διατήρηση του επιπέδου γυμναστικής σας όχι μόνο σας βοηθά να παραμείνετε υγιείς, αλλά σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα επίσης.

Πηγή:
Ingibjörg Η. Jonsdottir et αϊ. Η γυμναστική μετριάζει τη σχέση μεταξύ του άγχους και των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου. Ιατρική & Επιστήμη στον Αθλητισμό & Άσκηση, 2016; 48 (11): 2075 doi: 10.1249/mss.0000000000001005

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *