Το Bodybuilding δεν είναι διαγωνισμός υγείας και ευεξίας

από τον Geoff Roberts

Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί οι άνθρωποι συσχετίζουν ένα υπέροχο σώμα με το να είναι υγιές. Οι καθημερινές ενέργειες που χρησιμεύουν για να κάνουν ένα άτομο υγιές, όπως η κατανάλωση κατάλληλης ποσότητας εκτός από το φάσμα των καθαρών τροφίμων, η τακτική άσκηση, καθώς και η κατάλληλη ανάπαυση, έχουν θετικό αντίκτυπο στην εμφάνιση κάποιου. Το ακριβές μπορεί να δηλωθεί για τη φυσική απόδοση όσον αφορά αυτές τις υγιείς συνήθειες. Ωστόσο, σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο φυσικής προόδου ή απόδοσης, αυτές οι συνήθειες αρχίζουν να διαμορφώνονται σε μια πολύ διαφορετική εικόνα. Σε αυτό το αυξημένο επίπεδο, αυτές οι συνήθειες αρχίζουν να κατέληξαν να είναι ακραίες στη φύση καθώς και συνήθως φορές επιβλαβείς για την υγεία των αθλητών. Ο τρόπος ζωής του ατόμου γίνεται γρήγορα πιο επικεντρωμένος στην απόδοση ή στην κατάσταση του bodybuilding, της μυϊκής μαζικής ανάπτυξης, καθώς και λιγότερο ασχολείται με την υγεία.

Σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο καθώς και το μπάσκετ, το ευρύ κοινό φαίνεται να αναγνωρίζει καθώς και να σέβεται αυτό το γεγονός. Στο bodybuilding, αυτό μπορεί να μην είναι περισσότερο από την αλήθεια. Οι άνθρωποι επιθυμούν να ανησυχούν αν αυτά τα 270 λίβρες αθλητικά επίπεδα έξι τοις εκατό τα επίπεδα σωματικού λίπους είναι υγιή, σαν ένα από τα καθήκοντα μέσα στο άθλημα είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιείς. Μήπως κάποιος ρωτά αν ο LeBron James είναι υγιής όταν ανυψώνει από δώδεκα πόδια, καθώς και dunks πάνω από δύο υπερασπιστές; Μήπως κάποιος ρωτά αν ο Adrian Peterson είναι υγιής καθώς δείχνει την άμυνα σαν να ήταν μαγνήτες κατευθυνόμενοι προς τη λάθος κατεύθυνση; Του προγράμματος όχι. Είναι ανταγωνιστικοί αθλητές, όχι δημόσια παραδείγματα τέλειας υγείας. Οι bodybuilders δεν διαφέρουν. Δεν είναι το σώμα για να είναι υγιείς περισσότερο από ό, τι ο LeBron παίζει μπάσκετ για να είναι υγιές. Το σώμα αναπτύσσεται για να είναι τόσο μεγάλο, άπαχο, όσο το δυνατόν πιο συμμετρικό, περίοδος.

Η ελκυστικότητα είναι ένα ακόμη εκτενώς απογοητευτικό θέμα που το ευρύ κοινό θέλει να ασκήσει σε σχέση με το bodybuilding. Αν είχα ένα δολάριο για κάθε φορά που διάβαζα ένα περιοδικό Muscle Mass σε δημόσια τοποθεσία, καθώς και ένα τυχαίο άτομο που δήλωσε: “Αυτό δεν είναι καν ελκυστικό!” ή “Πώς υποτίθεται ότι είναι ελκυστικό;” Θα μπορούσα να συνταξιοδοτηθώ σήμερα. Και πάλι, οι άνθρωποι παρακολουθούν τον Tiger Woods να χτυπήσει ένα tee 320 γκαζόν που κατέρρευσε από τη μέση μιας απίστευτα σφιχτής πλωτής οδού, καθώς και στη συνέχεια να συζητήσει εάν ή όχι ήταν ελκυστικό; Παρακολουθείτε το Usain Bolt να τρέχει 100 μέτρα σε λίγο περισσότερο από εννέα δευτερόλεπτα καθώς και κατάσταση “που δεν είναι ελκυστική”. Απολύτως όχι, αυτό θα ήταν παράλογο. Οι bodybuilders δεν προσπαθούν να είναι ελκυστικοί, αυτοί οι άνθρωποι ονομάζονται μοντέλα, όχι bodybuilders. Προσπαθούν να είναι ο καλύτερος bodybuilder που μπορούν να είναι, καθώς και αν κάποιος πιστεύει ότι είναι ελκυστική είναι τόσο άσχετη όσο η φυσική εμφάνιση των φυσικών στο τμήμα μπικίνι σε σχέση με τις τοποθετήσεις.

Η γενική υγεία, σε σχέση με διαφορετικά αθλήματα, θα διαφέρει σημαντικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιζήμιες επιπτώσεις που έχει ένα άθλημα στην υγεία και την ευεξία θα είναι διαθέσιμη στον τύπο των τραυματισμών, του θανάτου με ατυχήματα ή της ακραίας σωματικής μάζας. Στο bodybuilding, έχει λιγότερη σχέση με αυτές τις πιο τυπικές ανησυχίες καθώς και περισσότερα για τα φάρμακα καθώς και για τη διατροφή. Οι bodybuilders έχουν καταλάβει την τέχνη της απόδοσης που βελτιώνουν τα φάρμακα, όπως κανένας άλλος δημογραφικός των ανθρώπων. Το σχέδιο διατροφής έχει επίσης μεγάλο αντίκτυπο σε μια υγεία bodybuilders, μόνο λόγω των μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων που πρέπει να πάρει ένας bodybuilder για να μεγιστοποιήσει πλήρως το επίπεδο μυϊκής του. Προφανώς, οι διαιτητικές συνήθειες είναι πολύ λιγότερο συναρπαστικές από τα πρωτόκολλα φαρμάκων, προκαλώντας τους να πάρουν ένα μακροπρόθεσμο πίσω κάθισμα σε φάρμακα σε συζητήσεις σχετικά με την υγεία και την ευεξία των bodybuilders.

Οι άνθρωποι πρέπει πρώτα να κατανοήσουν πλήρως ότι η γενετική παίζει μια κολοσσιαία λειτουργία με ακριβώς πώς ένα συγκεκριμένο σχέδιο διατροφής καθώς και ιδιαίτερα φαρμακευτική αγωγή, θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία του αθλητή. Ορισμένα σώματα έχουν απλώς έναν πιο δύσκολο χρόνο να ασχοληθούν με τις φυσιολογικές τροποποιήσεις που παράνομα φάρμακα απόδοσης. Αυτό είναι σε μερικές μεθόδους που συνδέονται με το πιο ακραίο παράδειγμα που μερικοί άνθρωποι μπορούν να αρχίσουν το κάπνισμα όταν είναι δεκατρία χρονών καθώς και σε απευθείας σύνδεση για να είναι ενενήντα, ενώ άλλοι πεθαίνουν από το κάπνισμα επιπλοκές σε σαράντα δύο. Οι αθλητές σε όλα τα αθλήματα πρέπει να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους καθώς και να μην εφαρμόζουν τακτικές που θα επηρεάσουν σοβαρά την υγεία τους, ανεξάρτητα από το τι έχουν πάρει οι αντίπαλοί τους ή/και οι προηγούμενοι πρωταθλητές. Το bodybuilding βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη γενετική ως σχεδόν οποιοδήποτε είδος άλλου αθλητισμού. Αυτό μπορεί γρήγορα να καταλήξει να είναι μια επικίνδυνη αλήθεια σε εκείνους με υποβρύχια γενετική που προσπαθούν να κάνουν τη μέθοδο τους στην κορυφή του αθλήματος. Χωρίς κατάλληλα γενετικά δώρα, οι επιλογές του ακριβώς πώς να ενισχύσουν με έναν παρόμοια δραστικό ρυθμό με τους πιο φυσικά ευλογημένους αντιπάλους σας περιορίζονται σε περισσότερα ή πολύ καλύτερα τρόφιμα, περισσότερη ή σκληρότερη εκπαίδευση, καθώς και πιο επικίνδυνα από όλα, περισσότερα φάρμακα. Κατά την ανάλυση των πρόσφατων θανάτων που έχουμε δει στον κλάδο μας,Κάποιος έρχεται στη συνειδητοποίηση ότι οι αληθινοί γενετικοί freaks είναι σπάνια αυτοί που έχουν πρόωρους θανάτους. Ο τύπος που καταλήγει να πάρει σοβαρές επιπλοκές είναι γενικά τύπος με λιγότερο από την κατάλληλη γενετική, που προσπαθούν να αντισταθμίσουν λαμβάνοντας διαφορετικά στοιχεία του αθλητισμού μας στο άκρο. Ηθικό της ιστορίας είναι, αν απαιτήσετε να πάρετε 8 γραμμάρια αναβολικών την εβδομάδα για να καταλήξετε να είναι ειδικός bodybuilder, κάνετε τον εαυτό σας μια χάρη καθώς και να ανακαλύψετε ένα νέο “επάγγελμα”.

Σε ένα φωτεινότερο σημείωμα, το bodybuilding γενικά, μείον τα φάρμακα καθώς και συνήθως συνολική μάζα σώματος, είναι περίπου υγιής τρόπος ζωής όπως μπορεί κανείς να επιθυμεί να έχει. Το bodybuilding περιλαμβάνει ένα αρκετά υγιεινό σχέδιο διατροφής καθώς και υψηλές ποσότητες σωματικής δραστηριότητας σε ένα ελάχιστο. Ωστόσο, η καταβολή στενού ενδιαφέροντος για τους bodybuilders σε υψηλά επίπεδα εκθέτει ότι πολλοί από αυτούς όχι μόνο τρώνε υγιείς, ωστόσο τρώνε σαν αγίους, μετρώντας κάθε γραμμάριο που καταναλώνονται καθώς και εξασφαλίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού τους είναι πιο οργανικό. Για να συγχαρώ αυτή την πρωκτική διατροφή, η πλειοψηφία των bodybuilders εκτελεί επίσης καρδιαγγειακή εργασία όλο το χρόνο. Υπάρχει παρ ‘όλα αυτά δημογραφικά των bodybuilders οι οποίοι, λόγω της χρήσης συγκεκριμένων φαρμάκων καθώς και ή της ύπαρξης ενός εξαιρετικά γρήγορου μεταβολισμού, θα συμμετάσχουν σε άφθονες ποσότητες πρόχειρου φαγητού εκτός εποχής, αφού μπορούν να «ξεφύγουν από αυτό». Ευτυχώς, δήλωσε η δημογραφική είναι η συντριπτική μειονότητα στον κόσμο του bodybuilding.

Θα ήταν ακατάλληλο να δηλώσουμε ότι αυτές οι υγιείς συνήθειες εξισορροπούν πλήρως τις ανθυγιεινές τάσεις των bodybuilders, ωστόσο θα ήταν ακόμη πιο γελοίο να πιστεύουμε ότι δεν τους αντιμετωπίζουν καθόλου. Αυτό επικαλείται την ανησυχία για το αν κάνει κάθε είδους νόημα για ένα “μέσο” άτομο που εργάζεται σε ένα γραφείο, ενώ τρώει Doritos όλη την ώρα για να γελοιοποιήσει ένα bodybuilder για να είναι ανθυγιεινό, όπως οι σκλάβοι bodybuilder μακριά στο διάδρομο μόνο για να πάει σπίτι καθώς τρώνε άγριο σολομό που αλιεύονται με οργανικό μπρόκολο. Μπορεί να έχει εξαιρετικό επιτόκιο να διεξάγεται κάποιο είδος ερευνητικής μελέτης για τον προσδιορισμό του τυπικού προσδόκιμου ζωής των ειδικών bodybuilders της IFBB, καθώς και να συγκρίνει αυτόν τον αριθμό με το προσδόκιμο ζωής του ευρύτερου κοινού. Οι αριθμοί μπορεί να είναι καλύτεροι από ό, τι θα σκεφτόταν κανείς. Όταν ένα άτομο ανακαλύπτει τον εαυτό του αμφιβολία για το αν ένας τεράστιος, τεμαχισμένος bodybuilder είναι υγιής, μπορεί να είναι χρήσιμο για να αναλύσει τις δικές τους συνήθειες, να αφήσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την υγεία και την ευεξία στους επαγγελματίες της υγείας και της ευεξίας, καθώς και να αφήνουν να είναι σημαντικές, τεμαχίστηκε στους bodybuilders.

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.