Δυνατότητες αντι-εύθοδης της βήτα-αλανίνης

από τον Matt Weik

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ βήτα-αλανίνη; Ίσως το είχατε σε μία από τις σκόνες πριν από την προπόνηση; Μπορεί να έχετε βιώσει την αίσθηση που αισθάνονται πολλοί από την ένταξή της, εφόσον είναι καλής ποιότητας. Ωστόσο, πολλοί δεν συνειδητοποιούν πόσο ισχυρή είναι η βήτα-αλανίνη από την άποψη της κόπωσης. Ενώ υπάρχουν μερικά συμπληρώματα εκεί έξω που έχουν τόσο ανταποκριτές όσο και μη ανταποκρινόμενους, η βήτα-αλανίνη μπορεί να βοηθήσει σχεδόν όλους.

Συμπληρώματα βήτα-αλανίνης
Πολλές μάρκες συμπλήρωσης περιλαμβάνουν βήτα-αλανίνη στα προϊόντα πριν από την προπόνηση και για καλό λόγο-λειτουργούν! Όχι μόνο η βήτα-αλανίνη σας δίνει μια ώθηση ενέργειας, αλλά αυξάνει επίσης τα επίπεδα καρνοοσίνης των μυών που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κόπωσης και να σας επιτρέψουν να εκπαιδεύσετε σκληρότερα στο γυμναστήριο.

Μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μορφές βήτα-αλανίνης στην αγορά σήμερα γίνεται από το εμπορικό σήμα, Carnosyn. Κατά τη γνώμη μου, αυτός είναι ο χρυσός συμβατικός και αν η προ-προπόνηση σας λέει ότι έχει βήτα-αλανίνη, αλλά δεν είναι από το Carnosyn, δεν θα ήθελα να είναι μια πριμοδότηση που θα θελήσετε να επενδύσετε τα χρήματά σας μέσα μου, είναι Carnosyn ή τίποτα.

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι η βήτα-αλανίνη είναι η πραγματική συμφωνία
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα διεξήγαγαν μια μελέτη που εξετάζει τις επιπτώσεις της συμπλήρωσης με την Carnosyn για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων. 26 άνδρες και γυναίκες επιλέχθηκαν για τη μελέτη όπου χωρίστηκαν σε δύο ομάδες – ένα εικονικό φάρμακο και έναν όμιλο Carnosyn.

Κάθε ομάδα είτε δόθηκε έξι γραμμάρια Carnosyn (βήτα-αλανίνη) ανά ημέρα είτε εικονικό φάρμακο για τη διάρκεια της μελέτης. Κάθε συμμετέχων κλήθηκε να ασκήσει έντονα την αρχή της μελέτης, και στη συνέχεια και πάλι στο τέλος όπου μετρήθηκαν τα επίπεδα καρνοσίνης.

Κατά την ολοκλήρωση της μελέτης, η ομάδα που έλαβε έξι γραμμάρια Carnosyn βρέθηκε ότι έχει υψηλότερες μυϊκές συγκεντρώσεις καρνοσίνης. Επιπλέον, η ομάδα που συμπλήρωσε με την βήτα-αλανίνη έδειξε λιγότερη κόπωση από την ομάδα του εικονικού φαρμάκου, κατά συνέπεια, ήταν σε θέση να πιέσει σκληρότερα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων τους.

Ένας ερευνητής δήλωσε: “Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας παρέχουν κάποιο βαθμό αποδεικτικών στοιχείων ότι το περιεχόμενο καρνοσίνης σχετίζεται με μειώσεις στην κόπωση, ειδικά σε άτομα με χαμηλή αρχική περιεκτικότητα σε καρνοσίνη. Φαίνεται ότι καθώς τα επίπεδα μυϊκής καρνοσίνης ανυψώνονται πέρα από ένα ορισμένο όριο, οι βελτιώσεις απόδοσης μπορεί να μην ανταποκρίνονται με γραμμικό τρόπο. ”

Έτσι, θα πρέπει να αναζητήσετε προ-προπονήσεις που περιλαμβάνουν βήτα-αλανίνη με τη μορφή Carnosyn; Απολύτως! Αλλά βεβαιωθείτε ότι το προϊόν περιέχει έξι γραμμάρια, όμως, διαφορετικά, ίσως να μην παίρνετε αρκετά για να αποκομίσετε πραγματικά τα οφέλη.

Πηγή:

Varanoske, Α.Ν., et αϊ. “Η συμπλήρωση βήτα-αλανίνης αυξάνει την ενδομυϊκή περιεκτικότητα σε καρνοσίνη και εξασθενεί την κόπωση σε άνδρες και γυναίκες παρόμοια, αλλά δεν αλλάζει περιεκτικότητα σε μυϊκή L-ηξινίνη”. Έρευνα διατροφής. 2, Οκτώβριος 2017.

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.