Τα αμύγδαλα αποτελούνται από λιγότερες θερμίδες από ό, τι νομίζετε ότι οι διατροφολόγοι

έχουν συναντήσει μερικές φορές αυτό που ονομάζουμε «μυστήριο αμυγδάλου»: Οι άνθρωποι που αρχίζουν να τρώνε πολύ περισσότερα αμύγδαλα δεν γίνονται παχύτερα. [BR J NOTR. 2007 Sep, 98 (3): 651-6.] Ακούγεται περίεργο, έτσι δεν είναι; Ειδικά αν θεωρείτε ότι μια χούφτα αμύγδαλα αξίζει τουλάχιστον 150 kilocalories. Οι ερευνητές στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχουν καθορίσει το παζλ.

Έγραψα πριν από λίγες ημέρες σχετικά με την έρευνα που πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι και επιστήμονες, οι οποίες δείχνουν ότι οι ετικέτες τροφίμων τείνουν να υποτιμούν τον αριθμό των θερμίδων στα κατασκευαστικά προϊόντα διατροφής. Πριν από μερικούς μήνες ερευνητές στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δημοσίευσαν τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δείχνουν ότι το αντίθετο είναι η περίπτωση των αμυγδάλων. Δεν απορροφάτε τίποτα όπως όλες οι θερμίδες που περιέχουν τα αμύγδαλα.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν δίνοντας 18 θέματα δοκιμής μια τυποποιημένη διατροφή για 18 ημέρες, ακολουθούμενη από μια δίαιτα που συμπληρώθηκε από 42 G αμυγδάλων κάθε μέρα για 18 ημέρες και τέλος μια δίαιτα συμπληρωμένη από 84 G αμυγδάλων για άλλες 18 ημέρες.

Έτσι, δεν απορροφάτε τίποτα όπως όλη η ενέργεια που περιέχουν τα αμύγδαλα. Ο δεύτερος πίνακας δείχνει αυτό. Είναι επίσης μια απλοποιημένη έκδοση. Κάντε κλικ σε αυτό για την πλήρη έκδοση.

Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ισχυρό: Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Αμερικανών, απορροφάτε μόνο το 68 % της ενέργειας που προτείνουν οι πίνακες που υπάρχουν στα αμύγδαλα.

Οι ερευνητές έδωσαν τα υποκείμενα τους ολόκληρα αμύγδαλα. Η μελέτη τους δεν λέει τίποτα για τα αμύγδαλα του εδάφους, αλλά η πρόσληψη ενέργειας από τα αμύγδαλα του εδάφους είναι πιθανώς σημαντικά υψηλότερη. Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το συμβούλιο αμυγδάλου της Καλιφόρνια. [Almondboard.com]

“Όταν η εξυπηρέτηση των αμυγδάλων 84-G ενσωματώθηκε στη διατροφή καθημερινά, η ενεργειακή πεπτικότητα της διατροφής στο σύνολό της μειώθηκε κατά 5 %”, γράφουν οι ερευνητές. “Ως εκ τούτου, για άτομα με εισροές ενέργειας μεταξύ 2000 και 3000 kcal/ημέρα, η ενσωμάτωση 84 G αμυγδάλων στη δίαιτα καθημερινά σε αντάλλαγμα για εξαιρετικά εύπεπτα τρόφιμα θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της διαθέσιμης ενέργειας 100-150 kcal/ημέρα”.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν παρόμοια μελέτη με φιστίκια. [BR J NOTR. 2012 Ιανουαρίου. 107 (1): 120-5.] Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δεν είναι τόσο ελκυστικά για τα slimmers που τους αρέσουν τα καρύδια τους. Τα άτομα απορρόφησαν το 95 % της ενέργειας που περιέχεται στα καρύδια φιστίκι.

Am J Clin Nutr. 2012 Αυγ. 96 (2): 296-301. doi: 10.3945/ajcn.112.035782. EPUB 2012 3 Ιουλίου.

Η ασυμφωνία μεταξύ της όψης Atwater προβλεπόταν και εμπειρικά μετρημένες ενεργειακές τιμές αμυγδάλων σε ανθρώπινες δίαιτες.
Novotny JA, Gebauer SK, Baer DJ.

Πηγή

USDA, Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας, Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινης Διατροφής Beltsville, MD, ΗΠΑ. janet.novotny@ars.usda.gov

Αφηρημένη

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Το ενεργειακό περιεχόμενο των τροφίμων υπολογίζεται ως επί το πλείστον από τους παράγοντες Atwater, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ακριβείς για ορισμένες ομάδες τροφίμων. Τα καρύδια είναι μια ομάδα τροφίμων για την οποία σημαντικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι πτυχές του Atwater μπορεί να είναι κακώς προγνωστικά.

ΣΚΟΠΟΣ:

Διεξήχθη μελέτη για να καταλάβει την ενεργειακή αξία των αμυγδάλων στην ανθρώπινη διατροφή και να συγκριθεί η μετρούμενη ενεργειακή αξία με την τιμή που υπολογίζεται από τους παράγοντες Atwater.

ΣΧΕΔΙΟ:

Δεκαοκτώ υγιείς ενήλικες κατανάλωναν ελεγχόμενη διατροφή ή δίαιτα που περιέχουν αμυγδάλου για 18 ημέρες. Τρεις θεραπείες χορηγήθηκαν σε θέματα σε σχεδιασμό διασταύρωσης και οι δίαιτες περιείχαν 1 από 3 δόσεις αμυγδάλου: 0, 42 ή 84 g/d. Κατά τη διάρκεια των τελικών 9 ημερών της περιόδου θεραπείας, οι εθελοντές συγκέντρωσαν όλα τα ούρα και τα κόπρανα και δείγματα δίαιτων, περιττωμάτων και ούρων αναλύθηκαν για μακροθρεπτικά και ενεργειακά περιεχόμενα. Το μεταβολιζόμενο ενεργειακό περιεχόμενο των αμυγδάλων προσδιορίστηκε.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Το ενεργειακό περιεχόμενο των αμυγδάλων στην ανθρώπινη διατροφή βρέθηκε να είναι 4,6 ± 0,8 kcal/g, το οποίο ισοδυναμεί με την εξυπηρέτηση 129 kcal/28-g. Αυτό είναι ουσιαστικά μικρότερο από την ενεργειακή πυκνότητα 6,0-6,1 kcal/g, όπως υπολογίζεται από τους παράγοντες Atwater, που ισοδυναμεί με ενεργειακό περιεχόμενο 168-170 kcal/εξυπηρέτηση. Οι παράγοντες Atwater, όταν εφαρμόζονται στα αμύγδαλα, οδήγησαν σε υπερεκτίμηση 32% του μετρούμενου ενεργειακού περιεχομένου τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Η μελέτη αυτή παρέχει στοιχεία για τις ανακρίβειες των πτυχών του Atwater για ορισμένες εφαρμογές και παρέχει μια αυστηρή μέθοδο για τον υπολογισμό εμπειρικά την ενεργειακή αξία των μεμονωμένων τροφίμων στο πλαίσιο μιας μικτής διατροφής. Αυτή η δοκιμή καταχωρήθηκε στο ClinicalTrials.gov ως NCT01007188.

PMID: 22760558 [PubMed – Ευρετήριο για Medline]
PMCID: PMC3396444

Πηγή:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *